Wie is online

We hebben 25 gasten online

Kruimelpad

Home Wedstrijden Divisiewedstrijden 2014-02-01 (Verslag)

Inlog formulier

Divisiewedstrijden 2014-02-01 (Verslag) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Gea Sloeserwij   
zondag, 02 maart 2014 00:00

Het duurde even maar hier is dan eindelijk het verslag van de voorwedstrijden van Zaterdag 1 februari te Amersfoort rayon Eemland. Als eerste in divisie 7 senior G ronde 3 waren Indira en Hilde aan de beurt. Zij turnden in de volgorde Sprong-Brug-Balk en als laatste de vrije oefening. Zij turnden beide goed en Hilde was drie keer derde en een keer vierde bij de brug. Indira twee keer tweede op een onderdeel, vierde op de balk en vijfde op de brug. Als definitieve uitslag werd Indira vierde en Hilde vijfde, wat uiteindelijk een goed resultaat was.

Toen was ronde 5 en daar kwam Anisha aan de beurt. Zij turnde in de vijfde divisie senior E, in de volgorde Balk-Vloer-Sprong-Brug. Anisha was drie keer tweede en 1 keer vierde bij haar vrije oefening. Het verliep allemaal super goed en op wat kleine aftrekjes na van haar vrije oefening behaalde zij een definitieve EERSTE plek en dus op het ere schavot! En wat leuk is om te vermelden is dat zowel Anisha, Indira als Hilde nog maar kort een andere muziek voor hun vrije oefening hadden! Maar dat ging ontzettend goed dames, in zo'n korte tijd ingestudeerd BRAVO.

Een week later zaterdag 8 februari was er weer een wedstrijd in Bunschoten Spakenburg bij Agilitas die wij als vereniging samen moesten organiseren. De turnster Kelly ging voor haar eerst wedstrijd voor Mars. Wat was Kelly zenuwachtig, je zag bijna haar wenkbrauwen trillen maar je mag ook nerveus zijn hoor zo'n eerste wedstrijd dat valt zeker niet mee! Kelly moest de eerste wedstrijd al om 08:15 aanwezig zijn en om 08:30 begon haar wedstrijd. Kelly turnde heel goed voor de eerste keer en zeker haar sprong ging SUPER. De evenwichtsbalk verliep ook goed alhoewel ze er twee keer afviel maar de oefening blijft moeilijk. De twee andere onderdelen deed ze ook goed en ze had een mooie 17e plaats van de 30 turnsters. En dat voor de allereerste keer, echt héél goed, Kelly.

In wedstrijd drie kwamen Eline en Arnela aan de beurt. Ook zij waren bloednerveus en konden de spanning bijna niet aan. Het voordeel was wel dat zij met elkaar in één groepje zaten dus hadden wel steun aan elkaar. Eline turnde heel strak en had ook steeds een stralend gezichtje met wat ze ook deed. Arnela turnde dit keer ook beter en strakker dan voorgaande wedstrijden dat viel ons wel op. Zij kan zo goed turnen maar dat komt er niet altijd uit maar deze wedstrijd liet ze het wel zien. Super Arnela, je kan het dat heb je nu laten zien. Beide meisjes turnden zeker naar behoren en werden ook beloond met een 5e plaats voor Arnela en een 4e plaats voor Eline. Super meisjes eindelijk worden jullie beloond met een medaille en terecht.

In dezelfde wedstrijd maar dan in baan 1 zit Louise die ook voor de allereerste keer een wedstrijd mee doet voor Mars. Zij was ook zo zenuwachtig en dan zeker ook die evenwichtsbalk waar ze twee keer af viel maar toch de handstand deed, echt goed hoor. Sprong, brug en lange mat gingen heel goed maar de concurrentie was sterk in haar groep. Ondanks alles heb jij super geturnd, je kan trots op jezelf zijn. Louise is 19e geworden.

En als allerlaatste was Linda aan de beurt en zij deed het héél goed. Zij turnde heel strak en voelde zelf na het eerste onderdeel dat ze goed bezig was. Je bekijkt je groepje een beetje en ze zag dat er kansen lagen om op het podium te komen! Natuurlijk nooit een garantie maar we hadden het er wel over. En warempel ze turnde de sterren van de hemel. Als laatste had ze de evenwichtsbalk en geloof mij dat is nooit prettig als laatste onderdeel. En daar kwamen plotseling de zenuwen weer aan!!! Nog even met in turnen de puntjes op i en go-go-go. En ze turnde goed alleen door de spanning haar handstand vergeten te doen op de balk. Linda behaalde een 3e plek en ging dus met een bronzen plak naar huis. Wat als ze die handstand nu wel gedaan had ........ volgende keer Linda dan gaan we er voor hoor, ik ruik die zilveren medaille al jij ook?

Als jullie deze verslagen hebben gelezen dan kom je tot de conclusie dat er 8 turnsters hebben mee gedaan over twee wedstrijden en hebben er 4 een medaille gewonnen! Dat is dus precies de helft en wil ik daar maar even mee zeggen dat wij (Wietske en Gea) apetrots zijn! Niet alleen op de medaille winnaars maar op alle 8 de meiden want zeker met het aantal uren en de middelen om te oefenen kunnen wij zeker zeggen dat wij BERETROTS zijn op jullie allemaal.

In maart zijn de volgende voorrondes op zaterdag 15 maart in Amersfoort en zaterdag 22 maart in Bunschoten Spakenburg. Wij gaan weer goed oefenen en laten we weer zien wat wij nog meer in onze MARS hebben. Nogmaals bedankt voor ieders inzet tijdens het organiseren van de wedstrijd in Bunschoten.

201402_bunschoten01
201402_bunschoten02
201402_bunschoten03
201402_bunschoten04
201402_bunschoten05
201402_bunschoten06
201402_bunschoten07
img_2963
1/8 
start stop bwd fwd

Laatst aangepast op zondag, 02 maart 2014 22:38
 

Sponsors (klik op foto)

JeugdSportFonds

Agenda (klik op een dag)

September 2020
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Enquête

Wat wil je nog meer?