Wie is online

We hebben 24 gasten online

Kruimelpad

Home Wedstrijden Divisiewedstrijden 2012-03-10 (Verslag)

Inlog formulier

Divisiewedstrijden 2012-03-10 (Verslag) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Wietske Geerling   
zondag, 11 maart 2012 00:00

Wedstrijd 10 maart 2012, 2e voorwedstrijd 4e divisie en keuze oefenstof 5e t/m 7e divisie te Hooglanderveen bij GymXl

Zaterdagochtend om 07.45 uur waren we gearriveerd bij GymXl voor de 2e wedstrijd keuze-oefenstof. Marleen Geerling moest om die tijd aanwezig zijn voor de jurybespreking. Arnela Sabic moest turnen in de eerste ronde en om 8.10 kon zij beginnen met de warming-up op de vrije vloer bij GymXl. Daarna begon de wedstrijd en mocht zij beginnen op de vloer gevolgd door de sprong, brug en balk. Arnela heeft voor de eerste keer dit jaar een hele goede wedstrijd gedraaid en zij eindigde in de categorie instap 4e divisie NTS 10 op de 12e plaats. Voor de sprong, vloer en brug had ze een heel mooi cijfer alleen op de balk moeten we nog wat meer gaan oefenen. Marleen van Dijk zou deze ronde ook haar wedstrijd moeten draaien, maar helaas kon zij door ziekte niet deelnemen net zoals Laura van Gurp die in de tweede ronde zou meedoen en er helaas ook niet was.

In de derde ronde waren Indira en Anisha Sloeserwij aan de beurt. Wat hebben deze meisjes hard getraind voor deze wedstrijd. Ze hebben heel hard geoefend op de sprongen op de balk, op de saltoís van de balk, op saltoís op de vloer en aan de kip op de brug. Bij het inturnen op de wedstrijd ging het allemaal zo goed maar misschien door de spanning ging het een beetje minder op de brug en op de balk, gelukkig ging de sprong en de vloer wel heel goed. Voor het eerst hebben ze dit jaar meegedaan op niveau 6 en dat is toch een zeer pittig niveau. Wel heel leuk om te zien bij de andere turnsters van de andere verenigingen wat er allemaal mogelijk is bij het samenstellen van de vrije oefeningen. Een hele leuke ervaring en zeker veel van geleerd. Anisha heeft een 16e plek behaald in de categorie junior 4e divisie NTS 6, waarbij ze een heel hoog cijfer voor de sprong gehaald had en Indira had een 10e plek in de categorie senior 5e divisie NTS 6. Heel goed gedaan en hopelijk volgend jaar weer.

In de 4e ronde hadden we twee deelnemers MariŽt Breeschoten en Hilde van Ravenswaay. MariŽt was de vorige wedstrijd op een gedeelde eerste plek geŽindigd en voelde de druk om zich weer voor zoín resultaat waar te maken. Enorme spanning dus voor MariŽt. Hilde was in de vakantie ziek geweest en voelde zich nog wat slapjes en ze heeft het record aantal gapen voor deze middag zeker op haar naam staan. De meisjes hebben hun oefeningen keurig uitgevoerd zonder heel veel risico te nemen. Vooral bij de vloer en de brug was MariŽt erg goed en Hilde was een uitblinker op de balk. Ze maakte een handstand op de balk waarbij ze zeker 2 seconden in handstand bleef staan, geweldig want ze had nog nooit zoín mooie handstand gemaakt. Ze wilde bij de laatste oefening nog even ďknallenĒ en dat is zeker gelukt.

Na de wedstrijd moesten de meisjes zich opstellen voor de prijsuitreiking en dat was even een heel spannend momentje, want was het MariŽt het gelukt om haar eerste plek te behouden?

Hilde deed mee in de categorie Junior 6e divisie NTS 8 en bij de vorige wedstrijd behaalde zij een 10e plaats. In deze categorie werden er 4 prijzen uitgereikt en tot onze grote verrassing haalde Hilde de 4e plaats en kon zij met een mooie medaille naar huis. Daarna de prijsuitreiking van de categorie Senior 7e divisie NTS 8 waaraan MariŽt had deelgenomen en ja hoor, dit keer weer een eerste plek voor MariŽt en nu helemaal voor haarzelf. Omdat deze categorie alleen in het rayon gehouden wordt, werd MariŽt daarna nogmaals uitgeroepen tot rayonkampioen en kreeg zij hiervoor een 2e medaille. Al met al een geweldige afsluiting van deze dag.

Volgende week 17 maart 2012† is de 2e voorwedstrijd van de voorgeschreven oefenstof die weer in Bunschoten gehouden wordt.

  • Om 10.45 start de wedstrijd van de 2e ronde waarin Linda Seekles meedoet in de categorie Pupil 2 NTS 11.
  • Om 13.30 uur start de wedstrijd van de 3e ronde waarin Anette van Dijk en Eline van Barneveld meedoen in de categorie Instap NTS 11.
  • In deze 3e ronde doen ook Annick van den Hengel en Rachelle Askes mee in de categorie Junior NTS 9.

Allemaal veel succes.

Wietske

Laatst aangepast op zondag, 11 maart 2012 21:33
 

Sponsors (klik op foto)

JeugdSportFonds

Agenda (klik op een dag)

September 2020
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

EnquÍte

Wat wil je nog meer?