Selectie
Selectie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Wietske Geerling   
maandag, 25 oktober 2010 20:15

Selectie turnen

Het verschil tussen turnen en gymnastiek, is dat het turnen dieper in gaat op het technische vlak. Gymnastiek is vooral recreatief. Lekker aan de gang zijn. Bij het turnen wordt er wat meer van je verwacht. Om in de selectie of de wedstrijdgroep te komen moet je gevraagd worden. Bij de selectie hebben wij vervolgens een proefperiode, waarin wordt gekeken of het kind het aan kan en in de groep past. De selectiegroep bestaat uit leden, die door de trainster zijn geselecteerd om getraind te worden met het doel deel te nemen aan regionale turnwedstrijden. Aan het eind van ieder seizoen zal steeds worden bekeken of het betreffende selectielid nog aan de gestelde eisen voldoet. Van alle selectieleden wordt een gemotiveerde inzet verwacht.

 

Hoe ziet een turnles eruit?

We beginnen de les met een warming-up. En hoewel niet alle kinderen dit leuk vinden is het toch echt noodzakelijk. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, de spieren beter doorbloed en opgerekt zodat eventuele blessures voorkomen kunnen worden. Bovendien heb je voor turnen ook veel lenigheid en kracht nodig. Dit gebeurt onder andere door middel van de zogenaamde spanningsoefeningen. Hierbij leer je om bij bepaalde bewegingen de juiste spieren/spiergroepen aan te spannen. Zonder vormspanning zal turnen namelijk niet slagen.

Vervolgens worden met elkaar verschillende turntoestellen klaargezet. Dit zijn:

  • Brug met ongelijke liggers, tegenwoordig is dit meestal een spanbrug. Hierdoor bestaat de mogelijkheid tot zwaaien aan de hoge ligger.
  • Balk
  • Lange mat voor vloeroefeningen.
  • Springtoestel, dat is tegenwoordig de pegasus of voor de wat jongeren de kast.

Dan gaan de turnsters op verschillende niveaus aan het werk.

Voor lesuren, bekijk het lesrooster of neem contact op met de leidster, Wietske Geerling.

Laatst aangepast op zaterdag, 03 maart 2012 11:52
 


Sponsors (klik op foto)

JeugdSportFonds

Agenda (klik op een dag)

Juli 2020
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Enquête

Wat wil je nog meer?